Βασίλης Ρόκος - Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας

Βασίλης Ρόκος Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας

Ο Βασίλης Ρόκος γεννήθηκε το 1989 στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Το 2006 εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, απασχολήθηκε σε διάφορους τομείς, όπως η εστίαση, η δημοσιογραφία και μια εταιρεία δημοσκοπήσεων πόρτα-πόρτα.

 
Το 2010 συνέχισε τις σπουδές του στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα του διεθνούς διοικητικού μάνατζμεντ.
 
Το 2023 έγινε δεκτός στο MIT (Massachusetts institute of technology) στο Management in Negotiation and Influence.
 
Το 2011, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, ίδρυσε μια start-up εταιρεία. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, η εταιρεία ανέπτυξε ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα και σήμερα αποτελεί έναν από τους κύριους εξαγωγείς των προϊόντων της, με δίκτυο πωλήσεων που αγγίζει τις 55 χώρες παγκοσμίως.
 
 
Το 2019, η εταιρεία του Βασίλη Ρόκου αναγνωρίστηκε ως μία από τις 40 πιο ανερχόμενες επιχειρήσεις στον κλάδο των κατασκευών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η αναγνώριση αποδεικνύει την ανοδική πορεία και την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας υπό τη διοίκηση του Βασίλη.
 
Το 2022, ο Βασίλης Ρόκος εκλέχτηκε αντιπρόεδρος στο Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου. Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου είναι το μοναδικό θεσμικώς αναγνωρισμένο επιμελητήριο που διαδραματίζει ρόλο στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.
 
Ο Βασίλης Ρόκος έχει επιδείξει επιχειρηματικό πνεύμα, στρατηγική σκέψη και ηγετικές ικανότητες κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας. Η επιτυχία της εταιρείας που ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του είναι αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας, της αφοσίωσης και της καινοτομίας που επενδύουν στην επιχείρησή.
 
Ο Βασίλης Ρόκος έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των εξαγωγών και των διεθνών συναλλαγών. Η εταιρεία που ίδρυσε κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων και να εδραιωθεί ως μία από τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις στον κλάδο της.
 
Επιπλέον, η αναγνώριση της εταιρείας ως μία από τις 40 πιο ανερχόμενες επιχειρήσεις κατασκευών από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το EU GATEWAY  αποδεικνύει την επιτυχημένη πορεία της και τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και καινοτομίας που διακρίνουν τα προϊόντα της.
 
Ως αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου, ο Βασίλης συμβάλλει στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας. Αυτή η θέση αντανακλά την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που απολαμβάνει στον επιχειρηματικό και διπλωματικό χώρο.
 
Ο Βασίλης Ρόκος είναι ένα παράδειγμα επιτυχημένου επιχειρηματία με πολλαπλά ταλέντα και δεξιότητες. Η αφοσίωσή του στην επιχειρηματική του πορεία, η δυναμική προσέγγιση στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και η ικανότητά του να αντιμετωπίζει προκλήσεις και να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες τον έχουν οδηγήσει στην επιτυχία.
 
 
 
Βασίλης Ρόκος - Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας
Βασίλης Ρόκος - Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας
Εκτός από την επιχειρηματική του επιτυχία, ο Βασίλης Ρόκος έχει επίσης δείξει κοινωνική αφοσίωση και συμμετοχή. Η συμβολή του ως αντιπρόεδρος στο Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
 
Συνοψίζοντας, ο Βασίλης Ρόκος είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με ισχυρή παρουσία στον κλάδο των εξαγωγών και της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Οι επιτεύγματά του και η αναγνώριση του όπως και η φήμη του φτάνουν στις πέντε ηπείρους.

Γίνε εθελοντής Συν-εργασίας

Θέλεις και εσύ μία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζωντανή, νέα, που να παράγει έργο για τον πολίτη;

Έλα να συνεργαστούμε μαζί για να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Από του βήματος αυτού θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους ανθρώπους που στήριξαν το συνδυασμό μας, είτε από την αρχή, είτε στην πορεία της εκστρατείας μας, καθώς και όσους εκδήλωσαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν και με την προσωπική τους υποψηφιότητα, είτε συμπεριλήφθηκαν είτε όχι τελικά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Μεταξύ αυτών και τον αξιότιμο κ. Γεώργιο Γκοντέβα, η μη συμπερίληψη του οποίου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, καίτοι είχε ανακοινωθεί προηγούμενα η υποψηφιότητά του, δεν οφείλεται επ’ ουδενί στις προσωπικές του ικανότητες και τα προσόντα του, τα οποία ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από τον συνδυασμό μας. Τουναντίον, μάλιστα, εκτιμήθηκαν δεόντως, καθώς και  η προσφορά του στο συνδυασμό μας με την όποια δράση του έλαβε χώρα, όπως εκτιμήθηκε και η στάση του απέναντι σε όσα διαδραματίστηκαν στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες. Του ευχόμαστε δε καλή επιτυχία σε όλα τα εγχειρήματά του. Η δε παραμονή του ονόματός του στην λίστα των υποψηφίων της ιστοσελίδας μας, μετά την τελική ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, οφείλεται σε δική μας παραδρομή, λόγω της πίεσης των ημερών.

Βασίλειος Ρόκος