Δήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλη Ρόκου, για την απαξίωση και υποβάθμιση της ΕΡΤ3.

Μετά λύπης μου δηλώνω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πρωτοφανής και αδικαιολόγητη για τα χρονικά απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, κατά την οποία ο ιστορικός σταθμός της ΕΡΤ3, ο ιστορικός σταθμός της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδος, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 δε θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων, καθώς το σύνολο του ενημερωτικού προγράμματος θα μεταφερθεί στο κανάλι της EΡΤnews.

Μετά από 35 χρόνια λειτουργίας της ΕΡΤ3, οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδος καλούνται να μείνουν χωρίς δημόσια ενημέρωση για τα προβλήματα και τα θέματα του τόπου τους, ταυτόχρονα δε «προωθούνται» άμεσα ή έμμεσα προς έναν αθηνοκεντρικό δημοσιογραφικό δίαυλο ενημέρωσης.

Θλιβερό αποτελεί και το γεγονός ότι τελικά δεν επιβεβαιώνονται οι κατά καιρούς διαψεύσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ για το εν λόγω εγχείρημα, το οποίο θέτει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της ΕΡΤ3 και των εργαζομένων της, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο όπου η ανεργία  στον δημοσιογραφικό κλάδο είναι ήδη αυξημένη.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας και σύσσωμη η ομάδα της ΣΥΝ-εργασίας στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ3, καταδικάζοντας την απόφαση της διοίκησης να υποβαθμίσει ουσιαστικά τον σημαντικότερο πυλώνα ενημέρωσης όχι μόνο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδος, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην ενημέρωση.

Η ομάδα της ΣΥΝ-εργασίας θα αγωνιστεί ώστε να αναιρεθεί η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ.

Τέλος, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς, τον δημοσιογραφικό κλάδο αλλά και τους πολίτες να σταθούν απέναντι σε αυτή την αδικία.

 

Με εκτίμηση,

Βασίλης Ρόκος-Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.