Δήλωση Βασίλη Ρόκου για το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με την πρώτη φθινοπωρινή βροχή

Με τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου, συνοδευόμενα μάλιστα και από τις προειδοποιήσεις του 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία μέχρι στιγμής ( Δευτέρα 4/9 και ώρα 19:40μμ ) τουλάχιστον για την πόλη της Θεσσαλονίκης, περιορίζονται σε μία κανονική για την εποχή βροχή, οι πολίτες που κινούνται στους οδικούς άξονες της πόλης βιώνουν το ίδιο déjà vu.

Ως πολίτης, ως οδηγός και όχι ως υποψήφιος Περιφερειάρχης αισθάνομαι μεγάλη αγανάκτηση για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με την πρώτη βροχή.

Λόγω των επαγγελματικών, κοινωνικών και πολιτικών υποχρεώσεών μου, οι μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο εντός και εκτός νομού είναι καθημερινές και πολλαπλές. Για αυτό και βιώνω από κοντά την όλη κατάσταση, η οποία δυστυχώς επιβεβαιώνει αυτό που λέμε μεταξύ μας: “Δεν έχουμε δρόμους”.

Αλλά το θέμα δεν είναι η δική μου ταλαιπωρία.

Γιατί σε παρόμοια θέση εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται πολλοί οδηγοί Ι.Χ. Σε παρόμοια θέση και ίσως χειρότερη βρίσκονται συμπολίτες μας που αναγκάζονται να περιμένουν υπομονετικά για ώρες μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο για να φθάσουν στον προορισμό τους. Σε παρόμοια θέση βρίσκονται και οι επαγγελματίες οδηγοί π.χ. των ταξί, οι  μεταφορείς.

Ποιος φέρει την ευθύνη για την καθυστέρηση ενός ασθενοφόρου ή ενός πυροσβεστικού οχήματος λόγω μποτιλιαρίσματος?

Η φθινοπωρινή βροχή?

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και ως επαγγελματίας θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τις καθυστερήσεις μου στα ραντεβού μου αλλά οφείλονται αποκλειστικά στην «βροχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.