Δημοσκόπηση της INTERVIEW για τις αυτοδιοικητικές εκλογές- Το 69% των πολιτών της ΠΚΜ προτιμούν ανεξάρτητο κομματικά υποψήφιο για το αξίωμα του Περιφερειάρχη.

Περίπου ένας μήνας απέμεινε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, όπου σύμφωνα με δημοσκόπηση της INTERVIEW, ο πολιτικός «στίβος» για την ανάδειξη Περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία, αναμένεται να κρύβει πολλές εκπλήξεις.

 

Παρά τις όποιες πρώιμες αναφορές για «μονοκρατορίες» στην διεκδίκηση της ΠΚΜ, τελικά το 69% των πολιτών της ΠΚΜ  προτιμούν στο αξίωμα του Περιφερειάρχη, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο χωρίς κομματικό πρόσημο, ο οποίος  θα έχει τη βούληση να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την Περιφέρεια.

 

Αυτά τα δύο βασικά πλεονεκτήματα έναντι των λοιπών υποψηφίων για την διεκδίκηση της ΠΚΜ κατέχει ο επικεφαλής της «ΣΥΝ-εργασίας» Βασίλης Ρόκος, καθώς είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος κομματικά υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο οποίος  μαζί με την ομάδα της «ΣΥΝ-εργασίας» διαθέτουν τη βούληση να αλλάξουν προς το καλύτερο την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας το πιο καλοδομημένο και αρτιότερο πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Περιφέρειας.

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΠΚΜ

 

Σε ερώτηση για το ποιο κατά την άποψη των πολιτών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το 33% απάντησε η ανεργία ενώ το 31,8% ανέφερε ότι θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα την έλλειψη υποδομών. Το 16,30 % θεωρεί ότι στην ΠΚΜ υπάρχει σοβαρό θέμα με την ποιότητα του νερού, την περιβαντολλογική ρύπανση κλπ.

 

Προβλήματα ανά περιφερειακή ενότητα

 

Ειδικότερα για τα προβλήματα της ΠΚΜ, στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης το 32% των Θεσσαλονικέων επισημαίνει την ανεργία, το 28% την έλλειψη υποδομών, το 22% την κακή ποιότητα του περιβάλλοντος και ακολουθούν στο 11% οι ελλιπείς ρυθμοί ανάπτυξης, στο 5% οι χαμηλές επενδύσεις και στο 2% τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα.

 

Στις λοιπές περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ (Σέρρες, Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς), το 35% των πολιτών αναφέρεται στην ανεργία, το 37% στις ελλιπείς υποδομές, το 7 % στην ποιότητα του περιβάλλοντος, το 6% στους ρυθμούς ανάπτυξης και ακολουθούν στο 5% τα αγροτικά θέματα, η αποβιομηχάνιση και οι χαμηλές επενδύσεις.

 

Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει Περιφερειάρχη χωρίς κομματικό πρόσημο

Σε ερώτημα για το αν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες θα πρέπει να στηρίζονται από κάποιο πολιτικό κόμμα ή όχι, το 69% των πολιτών της ΠΚΜ απάντησε ότι επιθυμεί έναν ανεξάρτητο και μη κομματικό Περιφερειάρχη για την διοίκηση της ΠΚΜ, το 24% προτιμάει ένα υποψήφιο με κομματικό χρίσμα ενώ μόλις το 7% δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντάει στην συγκεκριμένη ερώτηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.