Βασίλης Ρόκος Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας

Ο Βασίλης Ρόκος είναι ένα πρόσωπο που έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα λόγω της φιλανθρωπικής και φιλοζωικής του δράσης.

 Κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της πανδημίας του κορονοϊού, ο Βασίλης Ρόκκος πραγματοποίησε μια εξαιρετική πράξη δωρεάς, παρέχοντας 50 σόμπες σε οικογένειες που είχαν ανάγκη και αντιμετώπιζαν προβλήματα θέρμανσης. Αυτή η πράξη αλληλεγγύης προβλήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ζήνας Φωτιάδου.
 
Ο Βασίλης Ρόκος εντόπισε ανάγκες και σε άλλους τομείς πέρα από τη θέρμανση των σπιτιών. Χρησιμοποιώντας τις επαφές του στο Facebook και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακάλυψε ότι υπήρχαν άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη που χρειάζονταν τρόφιμα, φάρμακα και αγαθά πρώτης ανάγκης. Έτσι, πολλές φορές μοίρασε τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση.
 
Εκτός από την ανθρωπιστική του δράση, ο Βασίλης Ρόκος έχει επίσης ασχοληθεί με την αναστήλωση ιερών ναών. Με δικά του έξοδα, έχει πραγματοποιήσει ανακαινίσεις και επισκευές σε πολλούς ιερούς χώρους ταυτόχρονα έχει αναλάβει τα έξοδα για έκδοση βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου συνεισφέροντας έτσι στη διατήρηση του πολιτιστικού και θρησκευτικού παρελθόντος όπως και πραγματοποίησε και την αναστήλωση στο κονάκι του λακγαδα όπου βρίσκεται η ιερή εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
 
Επιπλέον, ο Βασίλης Ρόκος έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την προστασία των ζώων. Από μικρή ηλικία, φρόντιζε τα αδέσποτα ζώα και προσφερόταν να φιλοξενήσει πολλά από αυτά. Ταυτόχρονα, είναι ενεργός εθελοντής στην Ιπποστήριξη θεραπευτικής ιππασίας, μια οργάνωση που παρέχει θεραπευτική ιππασία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. 
 
Μέσω αυτής της δραστηριότητας, βοηθά στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των παιδιών με αναπηρίες.
 
Συνεχίζοντας τη φιλοζωική του δράση, ο Βασίλης Ρόκκος δείχνει αφοσίωση στην προστασία και ευημερία των ζώων. Μέσω της φιλοζωικής του δράσης, φροντίζει αδέσποτα ζωάκια, παρέχοντας τους καταφύγιο, φροντίδα και αγάπη. Η προσφορά του αυτή βοηθά στην ανακούφιση της δυστυχίας και την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, προσφέροντας τους μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.
 
Ο Βασίλης Ρόκκος έχει αποδείξει ότι η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη είναι συνιστώσες της ζωής του. Με τις πράξεις του, έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές πολλών ανθρώπων και ζώων που έχουν ανάγκη. Η αφοσίωσή του στη βοήθεια των άλλων και στην προστασία των αδύναμων καταδεικνύει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
 
Συνοψίζοντας, ο Βασίλης Ρόκος είναι ένα πρόσωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αλληλεγγύη και την προσφορά στους άλλους. Μέσω της φιλανθρωπικής του δράσης, έχει βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες παρέχοντας τους θέρμανση μέσω της δωρεάς σόμπων. Επίσης, έχει προσφέρει τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανακουφίζοντας την ανθρώπινη δυστυχία και προσφέροντας ελπίδα.
 
Επιπλέον, ο Βασίλης Ρόκος έχει επιδείξει αγάπη και φροντίδα για τα ζώα, φιλοξενώντας αδέσποτα ζωάκια και συμμετέχοντας ως εθελοντής σε οργανώσεις που προάγουν τη θεραπευτική ιππασία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων, βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και των ζώων που τον περιβάλλουν.
 
Ο Βασίλης Ρόκος αποτελεί παράδειγμα αλτρουισμού και ανθρωπιάς. Με τις πράξεις του, εμπνέει και ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.
 
Το 2010 συνέχισε τις σπουδές του στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα του διεθνούς διοικητικού μάνατζμεντ.
 
Το 2023 έγινε δεκτός στο MIT (Massachusetts institute of technology) στο Management in Negotiation and Influence.
 
Το 2011, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, ίδρυσε μια start-up εταιρεία. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, η εταιρεία ανέπτυξε ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα και σήμερα αποτελεί έναν από τους κύριους εξαγωγείς των προϊόντων της, με δίκτυο πωλήσεων που αγγίζει τις 55 χώρες παγκοσμίως.
 
 

Γίνε εθελοντής Συν-εργασίας

Θέλεις και εσύ μία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζωντανή, νέα, που να παράγει έργο για τον πολίτη;

Έλα να συνεργαστούμε μαζί για να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.