Η τηλεοπτική συνέντευξη του υποψ Περιφερειάρχη ΚΜ, κ. Βασίλη Ρόκου στο DION TV.

Συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Ξεκινάμε Μαζί» της δημοσιογράφου Δήμητρας Μακρή  στo DionTv έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ρόκος.

Ο κ. Ρόκος αρχικά αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝ-εργασίας, καθώς έχει φθάσει πλέον η καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο των ψηφοδελτίων των συνδυασμών που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Είμαστε εξαιρετικά καλά, έχουμε αυτή τι στιγμή ένα υπέρπληρες ψηφοδέλτιο. Δυστυχώς θα θέλαμε να εξυπηρετήσουμε  άτομα τα οποία εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝ-εργασίας, αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα αυτή. Όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι αρωγοί μας και υποστηρικτές μας.

Το ψηφοδέλτιό μας είναι άκρως πολυκομματικό και πολυσυλλεκτικό. Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε- και είναι μεγάλη μας τιμή- πως μας εκτιμάει όλο αυτό το κύμα των συμπολιτών μας, υπό την έννοια ότι το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ανθρώπους προερχόμενοι ιδεολογικά κατά 40% από τη ΝΔ, 30% από το ΠΑΣΟΚ και 20% από το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είναι και το ελληνικό κοινοβούλιο διαμορφωμένο.

Βλέπουμε νέες προσωπικότητες, νέα άτομα ηλικιακά που για πρώτη φορά θέλησαν να ασχοληθούν με τα κοινά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΣΥΝ-εργασίας.

«Εμείς φτιάξαμε ένα ψηφοδέλτιο διοίκησης όχι ψηφοδέλτιο τηλεμαραθώνιου»

«Το ψηφοδέλτιο που φτιάξαμε είναι ένα ψηφοδέλτιο διοίκησης και αλλαγής της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, όχι ψηφοδέλτιο «τηλεμαραθώνιος». Υπάρχουν  ψηφοδέλτια που προβάλουν κοινωνικές προσωπικότητες που όλοι μας εκτιμάμε. Π.χ.  υπάρχει υποψήφιος στον απερχόμενο Περιφερειάρχη που είναι ηχηρό όνομα και στο παρελθόν κατείχε το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, όμως δεν πήγε ποτέ σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Και αυτό είναι καταγεγραμμένο».

«Η ανεργία δεν μειώνεται με επιδόματα αλλά με ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης»

Ο κ.Ρόκος μίλησε επίσης για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην ΠΚΜ.

«Η Μακεδονία είναι προικισμένη και από την Φύση, γεωστρατηγικά και πολιτιστικά και οικονομικά. Αρκεί να υπάρξει μία διοίκηση που να θέλει να αναδείξει όλο αυτό που κρύβει η Μακεδονία μέσα της.

Η ανεργία, λοιπόν, δεν μειώνεται μόνο με επιδόματα αλλά με δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας είναι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες. Και πώς θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις αν δεν γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες?

Είναι δυνατόν π.χ. να μην υπάρχει μία διαφημιστική εκστρατεία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας π.χ. για την  Βεργίνα, τον τάφο του Φιλίππου με διαφημιστικές πινακίδες που να λένε «Visit Macedonia», την ελληνική σημαία και τον τάφο του Φιλίππου σε χώρες εξωτερικού? Θα αυξηθεί ο τουρισμός και θα αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια.

Για φανταστείτε τί τουρισμό θα είχε η Βεργίνα, η Κατερίνη με τον Όλυμπο που είναι πρώτος σε αναζητήσεις παγκοσμίως στο google , οι Σέρρες με το σπήλαιο της Αλιστράτης και την Αμφίπολη που δέκα χρόνια τώρα δεν είναι επισκέψιμος χώρος, η βυζαντινή Θεσσαλονίκη, ο βοτανικός κήπος στο Κιλκίς κτλ», δήλωσε ο κ. Ρόκος.

«Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει βούληση»

«Φυσικά για να έχεις ανάπτυξη χρειάζονται υποδομές που είναι από τα πιο βασικά ζητήματα. Το Κιλκίς δεν έχει συνενωθεί σωστά με την Θεσσαλονίκη εδώ και δέκα χρόνια, και ένα φορτηγό για να  φτάσει στην συμπρωτεύουσα πρέπει να περάσει από όλα τα χωριά. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης φυτοζωεί. Σιδηροδρομική διασύνδεση για την αποστολή αγαθών με την ΕΕ, δεν υπάρχει.

Εμείς, μεταξύ άλλων, μιλάμε για το προτζεκτ του Αξιού όπου με μία ευθεία θα είσαι εμπορικά στην καρδιά της Ευρώπης. Μιλάμε για τον ηλεκτρικό προαστιακό μεταξύ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Στηρίζοντας και τους οδηγούς φορτηγών και τις μεταφορικές εταιρείες θα μπορούσε να γίνει στην βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και γενικότερα στην υποβαθμισμένη δυστυχώς δυτική Θεσσαλονίκη, ένα τεράστιο logistic center  και ένα τεράστιο κέντρο  ανακατασκευής και μεταποίησης προϊόντων για όλη την Ευρώπη.

Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει βούληση».

«Σας ερωτώ, πού είναι τα έργα?»

«Είμαστε οι μοναδικοί που κάθε μέρα βγάζουμε Δελτία Τύπου, όχι μόνο επισημαίνοντας τα προβλήματα αλλά με προτάσεις και  λύσεις. Αυτό δε το κάνει ούτε κυβερνητικό κόμμα.

Δεν αισθάνομαι πολίτης μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και για αυτό κατεβαίνω ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, το ίδιο αισθάνονται και οι συμπολίτες μας, αισθάνονται αδικημένοι. Πληρώνουμε φόρους και απαιτούμε ανταποδοτικά να βλέπουμε έργα.

Πού είναι τα έργα, στην καθημερινότητά μας? Εσείς τα βλέπετε εκεί έξω? Ή βλέπουμε τα έργα που κατά 80% είχε ξεκινήσει ο Ψωμιάδης και στα οποία το 20%  κόβει την κορδέλα? Είμαστε 1η στην απορρόφηση κονδυλίων και δεν υπάρχει βελτίωση στην καθημερινότητα μας.

Πάνω από το 30% φοβούνται την ανεργία, πάνω από 30% έχουν πρόβλημα με τις υποδομές.

Συνομιλώντας με έναν μεγάλο πολιτικό παράγοντα, μου δήλωσε ότι του άρεσε πολύ το πρόγραμμά μας αλλά αυτά είναι για την Ευρώπη, καθώς εδώ είμαστε Βαλκάνια. Η δική μου η απάντηση είναι “ Όχι η Ευρώπη είναι Ελλάδα και πρέπει να διεκδικήσουμε την θέση που μας αξίζει”».

Παρακολουθείστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Βασίλη Ρόκου

Για το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝ-εργασίας

Έλλειψη έργων υποδομής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.