Καταγγελία του κ. Σίτα για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού της Κοινότητας Άμμου του Δήμου Βέροιας

Με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άμμου του Δήμου Βέροιας κ. Γεώργιο Σίτα συναντήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ρόκος μετά την καταγγελία του κ. Σίτα για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού και την μεταφορά των μαθητών σε ακατάλληλο κτίσμα για τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σίτας με υπουργική απόφαση η οποία τους κοινοποιήθηκε στις 06-02-2023, οι μαθητές του χωριού Άμμος καλούνται να περάσουν τη νέα σχολική χρονιά σε έναν υπόγειο χώρο χωρίς παράθυρα και με υγρασία, στα Ασώματα Βεροίας.

«Από την άνωθεν ημερομηνία της κοινοποίησης, κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε για τους μαθητές του χωριού», επισήμανε ο κ. Σίτας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΚΜ κ. Ρόκος  βρέθηκε στο χωριό Άμμος όπου ενημερώθηκε για το ζήτημα του δημοτικού σχολείου από τον κ. Σίτα.

«Σε κανένα παιδί δεν αξίζει να κάνει μάθημα σε υπόγειο. Το σχολείο είναι ιερό και τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν με χαρά σε ένα σχολείο με αυλή και κατάλληλο περιβάλλον. Είναι πολύ κρίμα να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο Άμμου. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξει αυτή η απόφαση», τόνισε ο κ. Ρόκος.

Ο κ. Σίτας ευχαρίστησε τον κ. Ρόκο για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του, μετά την δημοσιοποίηση του ζητήματος.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο

https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/2610556819094774

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.