Ο δρόμος της Μακεδονίας και ο ρόλος της

Τη «ναυαρχίδα» του προγράμματος της ΣΥΝ-εργασίας αποτελεί η γεωστρατηγική ανάπτυξη και εξέλιξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνει ο Βασίλης Ρόκος υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα σε 60’» βρέθηκε καλεσμένος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Ρόκος (ΣΥΝ-εργασία).

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρόκος υπογράμμισε ότι η ΣΥΝ-εργασία αποτελεί την μοναδική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας, καθώς πέρα από το αρτιότερο πρόγραμμα που διαθέτει για την ΠΚΜ, είναι κομματικά ανεξάρτητη.

“Το ιδεολογικό πρόσημο της ΣΥΝ-εργασίας είναι τεχνοκρατικό με κοινωνικό πρόσημο και πατριωτικό έρεισμα. Οι έννοιες «αριστερά» και «δεξιά» δεν χωράνε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε γενικότερα επίπεδα είναι έννοιες παρωχημένες που παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες”, επισήμανε ο κ. Ρόκος.

Ο «ΔΡΟΜΟΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Ο κ. Ρόκος αναφέρθηκε στην «ναυαρχίδα» του προγράμματος της ΣΥΝ-εργασίας δηλαδή τη γεωστρατηγική ανάπτυξη και εξέλιξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα μέρος του 100σελιδου προγράμματος αφορά την ουσιαστική ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Έργα που θα ενώνουν τον Αξιό ποταμό με τον Δούναβη για μεταφόρτωση (με ποταμόπλοια) των προϊόντων, που θα έρχονται από χώρες της Ανατολής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου το κόστος μεταφοράς θα είναι χαμηλότερο και θα προωθούνται με ταχύτερο τρόπο. Άλλωστε ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο των επιχειρήσεων και του εμπορίου. «Μην ξεχνάμε ότι, βάσει της ΕΕ, η χώρα όπου γίνεται η εισαγωγή των αγαθών από τρίτες χώρες, είναι η χώρα που κρατάει τα κόμιστρα, δηλαδή τα τελωνειακά έσοδα. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να δημιουργήσουμε τον «δρόμο της Μακεδονίας», ο οποίος θα ενώνει την Ανατολή με τη Δύση σε εμπορικό επίπεδο.

«Βέβαια δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. «Λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας έχω επισκεφθεί πέρα από την Ευρώπη, χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ινδία κτλ. Αποτελεί ντροπή να μην υπάρχουν πινακίδες στους δρόμους της Περιφέρειας που να μην «διαφημίζουν» π.χ. τον Όλυμπο. Είναι κρίμα να μην αναδεικνύεται η Βεργίνα, είναι κρίμα να μην αναδεικνύεται η Χαλκιδική, το Κιλκίς που έχει την δική του ιστορία και έναν π.χ. υπέροχο βοτανικό ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους στην Ευρώπη, την πόλη των Σερρών κα.», τόνισε ο κ. Ρόκος.

Ο ρόλος της Περιφέρειας

«Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι απίστευτα πολλές, είναι θα λέγαμε ένα είδος μικρής τοπικής κυβέρνησης. Οι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια μπορεί να κάνει πραγματική οικονομική, εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Δε θα προχωρήσω σε κάποια στείρα αντιπολίτευση προς την απερχόμενη διοίκηση. Προτιμώ να επικεντρωθώ σε πιο καίρια θέματα και προβλήματα που μας αφορούν ως πολίτες της Περιφέρειάς μας . Δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν γίνονται έργα υποδομής όπως π.χ. ο δρόμος του Κιλκίς. Ουσιαστικά εγκαινιάζονται έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί πολλά χρόνια πριν».

Παρακολουθείστε την συνέντευξη στο link που ακολουθεί
https://www.youtube.com/watch?v=nHwOL117WK8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.