Ο Βασίλης Ρόκος στηρίζει το όραμα του κ.Ονούφριου Τσαβδαρίδη για τη δημιουργία Πανεπιστημίου στο Ν.Κιλκίς

Το όραμα του πρώην υποψηφίου Νομάρχη Κιλκίς και υποψηφίου βουλευτή, κ. Ονούφριου Τσαβδαρίδη για την δημιουργία ενός διεθνούς πανεπιστημίου στο νομό Κιλκίς υποστηρίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Ρόκος (ΣΥΝ-εργασία).

Η πρόσφατη δημοσίευση ενός άρθρου του κ. Τσαβδαρίδη που φέρει τον τίτλο «Έχω ένα όνειρο» στο οποίο εξηγεί αναλυτικά αλλά όχι στείρα παρά ανθρώπινα και με φιλοσοφικό λόγο, τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δημιουργηθεί ένα πανεπιστήμιο διεθνούς χαρακτήρα στο Κιλκίς, συγκίνησε τον κ. Βασίλη Ρόκο.

Ο κ. Ρόκος άμεσα συναντήθηκε στο Κιλκίς με τον κ. Ονούφριο Τσαβδαρίδη, όπου ο κ. Τσαβδαρίδης μοιράστηκε το όραμά του με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, με το οποίο ο κ. Ρόκος ταυτίζεται πλήρως και θεωρεί ότι η δημιουργία ενός δημόσιου πανεπιστημιακού ιδρύματος στον νομό του Κιλκίς όχι μόνο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την αποκέντρωση και την ανάπτυξη του τόπου αλλά αποτελεί ένα τεράστιο εφόδιο προς την νέα γενιά και το μέλλον αυτής.

 

Ακολουθεί ένα μέρος του άρθρου του κ.Τσαβδαρίδη:

 

“ …Έχω ένα όνειρο, ότι κάποια ημέρα ο νομός μας  θα πρέπει να μετατραπεί σε όαση ανάπτυξης και δημιουργίας. Αλλά γιά να γίνει αυτό,  πρέπει εμείς πρωτίστως να κινηθούμε όλοι μαζί  δυναμικά και αποφασιστικά. Πρέπει να ξαναθυμίσουμε σε όλους, ότι είμαστε υπέρ της αποκέντρωσης στην χώρα μας.  Πρέπει να τους ξαναθυμίσουμε, ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι πρωταρχικός μας  στόχος είναι να πιέσουμε αλλά και να πείσουμε  την κυβέρνηση, τον κ. πρωθυπουργό, τον  περιφερειάρχη,  τον αντιπεριφερειάρχη του νομού μας, τους  υπουργούς, τους βουλευτές, τους  πολιτευτές,  τους δημάρχους,  αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους,  ενωμένοι όλοι οι πολίτες του  νομού Κιλκίς,  ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος,  για την αναγκαιότητα δημιουργίας στο Κιλκίς ενός διεθνούς πανεπιστημίου.

Εάν ο νομός μας γεμίσει νεολαία, Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ θα γεννηθούν ξανά. Αποτέλεσμα αυτής της ίδρυσης του πανεπιστημίου θα είναι η κατασκευή δρόμων οι οποίοι θα γίνουν αναγκαστικά, ο προαστιακός που θα γίνει αναγκαστικά, οι νέες οικοδομές που θα γίνουν αναγκαστικά για να δοθεί στέγη στους φοιτητές ( σήμερα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα κλπ ένα δωμάτιο με ένα w-c, στοιχίζουν 500-700 Ε στον κάθε φοιτητή), θα δώσει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους και καταστηματάρχες, επίσης δουλειά θα δώσουν οι φοιτητές στο κάθε είδος εμπορικό κατάστημα που υπάρχει στην πόλη μας και τον νομό μας, θα αρχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα υποδημάτων, καφετερίες , εστιατόρια κλπ, όλοι θα έχουν εργασία. Το πανεπιστήμιο θα συνδεθεί με τις μικρές βιομηχανικές ζώνες που έχουμε στο νομό μας. Αυτή η συνεργασία μεταξύ τους θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα γίνεται έρευνα στο πανεπιστήμιο, θα γίνουν νέες βιοτεχνίες και βιομηχανίες στον νομό μας. Θα υπάρξει συνεργασία ξένων πανεπιστημίων με το δικό μας, θα γίνονται συνέδρια σε ξενοδοχεία του νομού μας κλπ.

Η υποδομή υπάρχει στον νομό μας, και αυτό έγινε από τους φόρους που πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια…”. (Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο maxitis.gr)

 

Ο κ. Τσαβδαρίδης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το προεκλογικό πρόγραμμα  και τις προσπάθειες του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλη Ρόκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.