«Περιφέρεια που παράγει το δικό της πλούτο»: To πρόγραμμα του ανεξάρτητου υποψηφίου Κεντρικής Μακεδονίας, Β. Ρόκου

Μια πολυφωνική και πολυμορφική «ΣΥΝ-εργασία» με επικεφαλής τον ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη Βασίλη Ρόκο έρχεται να δώσει νέα πνοή και νόημα στις δράσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με δομημένο πρόγραμμα και στόχους, με σεβασμό στις αξίες και ανάπτυξη λύσεων σε μείζονα προβλήματα, με θεσμικές προσεγγίσεις και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της απασχόλησης, των μεταφορών και της βιωσιμότητας. Κατόπιν ειδικής μελέτης που εκπονήθηκε από ομάδα έμπειρων επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, προέκυψε το αναλυτικό 100σέλιδο πρόγραμμα του συνδυασμού για το μέλλον της Περιφέρειας. 7 πυλώνες και 10 άξονες, επικεντρωμένοι στους 7 νομούς με ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε τομέα και κοινωνική / επαγγελματική ομάδα. Ο Βασίλης Ρόκος, ένας αυτοδημιούργητος και εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο των δομικών υλικών που έχει αποσπάσει κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις για την start up που έχει υλοποιήσει, δεν διστάζει να προτάξει καινοτόμες ιδέες σε ένα ευέλικτο πλάνο, με γνώμονα τη συμπερίληψη και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών προς όλους.

Με στόχο τις υποδομές, την ψηφιοποίηση και τις επενδύσεις.

Ψηλά στην προεκλογική agenda του προγράμματος της «ΣΥΝ-εργασίας» βρίσκεται η δημιουργία ηλεκτρικού τρένου για την διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, ενώ εκτενής παρουσίαση γίνεται και για τη δημιουργία του «Δρόμου της Μακεδονίας», που αφορά την ουσιαστική ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και των κομβικών έργων που θα ενώνουν τον Αξιό ποταμό με τον Δούναβη για μεταφόρτωση (με ποταμόπλοια) των προϊόντων.

Αποζητώντας διαφάνεια στις πράξεις και συμμετοχικότητα στα δρώμενα της Περιφέρειας, η «ΣΥΝ-εργασία» έχει σχεδιάσει δύο ψηφιακές πλατφόρμες – την makedonia.gr και την evote.gr – για άμεση και σε real time ενημέρωση των πολιτών για όσα πραγματικά τους αφορούν. Για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενδυνάμωση του πρωτογενούς, αλλά και του δευτερογενούς αγροτικού τομέα, τη μείωση του ΦΠΑ σε περιοχές που θεωρούνται «ακριτικές», όπως οι Σέρρες και το Κιλκίς. Επίσης, η εξωστρέφεια της οικονομίας σε όλο το εύρος της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί μείζονος σημασίας δείκτη για την ευημερία της κοινωνίας, ενώ η διεθνής ακτινοβολία τόσο των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και των προϊόντων μέσω εκθέσεων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας γίνεται το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Η απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών δεν έχει θέση στη «ΣΥΝ-εργασία». Με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και στοχοπροσήλωση στις μεθόδους που θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνδυασμός έρχεται να λειτουργήσει ως εγγυητική δύναμη στην περιοχή για την επίτευξη υψηλών ιδανικών και την ανοικοδόμηση σημαντικών έργων. Ο Βασίλης Ρόκος δεν δεσμεύεται από οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα και αυτό άλλωστε είναι και το συμπέρασμα που καταδεικνύει πρόσφατη δημοσκόπηση της INTERVIEW, όπου παρουσιάζεται πως το 69% των πολιτών προτιμούν ανεξάρτητο υποψήφιο περιφερειάρχη, ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο ίδιος, ο διαχωρισμός «Αριστεράς» και «Δεξιάς» είναι αναχρονιστικός και δεν χωράει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η «ΣΥΝ-εργασία» έρχεται να ενώσει και να διαφυλάξει το μέλλον της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αγάπη και σεβασμό στον τόπο και την ιστορία του. Η νέα γενιά που έχει να επιδείξει πλούσιο επιχειρηματικό έργο και παρουσιάζει διάθεση για προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση αξίζει την προσοχή μας και την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το σχέδιο και τις δράσεις της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.