Βασίλης Ρόκος Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Μακεδονίας

Βασίλης Ρόκος: Προσφορά στην Εκπαίδευση και Εμπνευστής Επιχειρηματικότητας

 
 
Βασίλης Ρόκος είναι ένας αφοσιωμένος εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας που έχει κάνει σημαντική προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης. Με μια μακρά και πολυποίκιλη καριέρα, έχει διδάξει ως λέκτορας φοιτητές χωρίς κέρδος σε διάφορα πανεπιστήμια παγκοσμίως, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του στην ανάπτυξη των νέων γενεών και τη μεταβίβαση των γνώσεών του.
 
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσφοράς του Βασίλη Ρόκου στην εκπαίδευση όπως η παρουσίαση του έργου του στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μέσω αυτής της συμμετοχής, έδωσε μια σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη των φοιτητών, μοιράζοντας την εμπειρία του και την εμπειρογνωμοσύνη του στον τομέα της επιχειρηματικότητας. 
 
Ο Βασίλης Ρόκος μίλησε για το όραμα στην επιχειρηματικότητα και τη σημασία της καινοτομίας στο πανεπιστήμιο Nehru στην Ινδία, συμβάλλοντας στην εμπνευσμένη σκέψη και τη δημιουργικότητα των φοιτητών όπου και έλαβε τιμητική διάκριση από το πανεπιστήμιο. Με τα πραγματικά του παραδείγματα και την έμπνευση που παρέσχε, ενθάρρυνε τους νέους να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να διακριθούν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.
 
Ο Βασίλης Ρόκος δεν μεταβιβάζει απλώς τις γνώσεις του στους φοιτητές, αλλά τους παρέχει και την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να επιτύχουν στον επαγγελματικό τους βίο. Μέσω της προσφοράς του στην εκπαίδευση, συμβάλλει στην επιτυχία των φοιτητών και στην ανάπτυξη των ταλέντων τους.
 
Εκτός από τη διδασκαλία, ο Βασίλης Ρόκος έχει επίσης επιδείξει μια ενεργή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που προωθούν την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. Έχει συμβάλλει στην οργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και διαγωνισμών που ενθαρρύνουν τους νέους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και δυνατότητες.
 
Ο Βασίλης Ρόκος έχει αποδείξει ότι η προσφορά του στην εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο στο πανεπιστήμιο. Έχει επίσης δραστηριοποιηθεί σε προγράμματα κοινωνικής εκπαίδευσης και φιλανθρωπικές δράσεις, προσφέροντας τις γνώσεις του και τον χρόνο του για την εκπαίδευση και την ενίσχυση των λιγότερο ευνοημένων ομάδων.
 
Ο Βασίλης Ρόκος αντιλαμβάνεται την αξία της εκπαίδευσης ως ένα μέσο για την προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης και την επίτευξη  της προόδου του ανθρώπινου δυναμικού.
 
Συνοψίζοντας ο Βασίλης Ρόκος είναι ένας άνθρωπος με πολυποίκιλη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς, με διεθνή καριέρα, έντονο φιλανθρωπικό το φιλοζωικό έργο και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη απολαύει διεθνείς διακρίσεις.
 
Ο Βασίλης Ρόκος εντόπισε ανάγκες και σε άλλους τομείς πέρα από τη θέρμανση των σπιτιών. Χρησιμοποιώντας τις επαφές του στο Facebook και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακάλυψε ότι υπήρχαν άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη που χρειάζονταν τρόφιμα, φάρμακα και αγαθά πρώτης ανάγκης. Έτσι, πολλές φορές μοίρασε τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση.
 
Εκτός από την ανθρωπιστική του δράση, ο Βασίλης Ρόκος έχει επίσης ασχοληθεί με την αναστήλωση ιερών ναών. Με δικά του έξοδα, έχει πραγματοποιήσει ανακαινίσεις και επισκευές σε πολλούς ιερούς χώρους ταυτόχρονα έχει αναλάβει τα έξοδα για έκδοση βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου συνεισφέροντας έτσι στη διατήρηση του πολιτιστικού και θρησκευτικού παρελθόντος όπως και πραγματοποίησε και την αναστήλωση στο κονάκι του λακγαδα όπου βρίσκεται η ιερή εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
 
Επιπλέον, ο Βασίλης Ρόκος έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την προστασία των ζώων. Από μικρή ηλικία, φρόντιζε τα αδέσποτα ζώα και προσφερόταν να φιλοξενήσει πολλά από αυτά. Ταυτόχρονα, είναι ενεργός εθελοντής στην Ιπποστήριξη θεραπευτικής ιππασίας, μια οργάνωση που παρέχει θεραπευτική ιππασία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. 
 
Μέσω αυτής της δραστηριότητας, βοηθά στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των παιδιών με αναπηρίες.
 
Συνεχίζοντας τη φιλοζωική του δράση, ο Βασίλης Ρόκος δείχνει αφοσίωση στην προστασία και ευημερία των ζώων. Μέσω της φιλοζωικής του δράσης, φροντίζει αδέσποτα ζωάκια, παρέχοντας τους καταφύγιο, φροντίδα και αγάπη. Η προσφορά του αυτή βοηθά στην ανακούφιση της δυστυχίας και την προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, προσφέροντας τους μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.
 
Ο Βασίλης Ρόκος έχει αποδείξει ότι η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη είναι συνιστώσες της ζωής του. Με τις πράξεις του, έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές πολλών ανθρώπων και ζώων που έχουν ανάγκη. Η αφοσίωσή του στη βοήθεια των άλλων και στην προστασία των αδύναμων καταδεικνύει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
 
Συνοψίζοντας, ο Βασίλης Ρόκος είναι ένα πρόσωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αλληλεγγύη και την προσφορά στους άλλους. Μέσω της φιλανθρωπικής του δράσης, έχει βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες παρέχοντας τους θέρμανση μέσω της δωρεάς σόμπων. Επίσης, έχει προσφέρει τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανακουφίζοντας την ανθρώπινη δυστυχία και προσφέροντας ελπίδα.
 
Επιπλέον, ο Βασίλης Ρόκος έχει επιδείξει αγάπη και φροντίδα για τα ζώα, φιλοξενώντας αδέσποτα ζωάκια και συμμετέχοντας ως εθελοντής σε οργανώσεις που προάγουν τη θεραπευτική ιππασία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων, βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και των ζώων που τον περιβάλλουν.
 
Ο Βασίλης Ρόκος αποτελεί παράδειγμα αλτρουισμού και ανθρωπιάς. Με τις πράξεις του, εμπνέει και ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.
 
Το 2010 συνέχισε τις σπουδές του στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα του διεθνούς διοικητικού μάνατζμεντ.
 
Το 2023 έγινε δεκτός στο MIT (Massachusetts institute of technology) στο Management in Negotiation and Influence.
 
Το 2011, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, ίδρυσε μια start-up εταιρεία. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, η εταιρεία ανέπτυξε ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα και σήμερα αποτελεί έναν από τους κύριους εξαγωγείς των προϊόντων της, με δίκτυο πωλήσεων που αγγίζει τις 55 χώρες παγκοσμίως.
 
 

Γίνε εθελοντής Συν-εργασίας

Θέλεις και εσύ μία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζωντανή, νέα, που να παράγει έργο για τον πολίτη;

Έλα να συνεργαστούμε μαζί για να δημιουργήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.