Στις εκδηλώσεις μνήμης της 79ης επετείου του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη συμμετείχε ο υποψ. Περιφερειάρχης ΚΜ, Βασίλης Ρόκος.

Στις εκδηλώσεις μνήμης της 79η επετείου από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης,  τιμώντας τα 149 θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις θηριωδίες των Ναζί, συμμετείχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ρόκος.

Ο κ.Ρόκος, συνοδευόμενος από επιτελείο της «ΣΥΝ-εργασίας», παρακολούθησε την τέλεση του Αρχιερατικού μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ενώ στην συνέχεια μετέβη στο Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ακολουθεί δήλωση του κ. Βασίλη Ρόκου:

«Σήμερα συμπληρώνονται 79 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα της 2ας Σεπτεμβρίου του 1944 στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς στα 149 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας , εκ των οποίων 51 θύματα ήταν ανήλικοι, παιδιά και βρέφη, τιμούμε το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού Χορτιάτη.

Σήμερα τιμούμε και τους ελάχιστους κατοίκους του χωριού που κατάφεραν να σωθούν και των οποίων οι απάνθρωπες εικόνες της δολοφονικής μανίας των Ναζιστών είναι βαθιά χαραγμένες στην ψυχή τους.

Οφείλουμε να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη και τα διαχρονικά μηνύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη για τις επόμενες γενιές. Οφείλουμε να αγωνιστούμε κατά κάθε μορφής πολέμου, βιαιότητας και απολυταρχισμού, προασπίζοντας την ελευθερία, την δημοκρατία, την ίδια την ζωή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.