Συνέντευξη Στο NEWSBOMB Του Ανεξάρτητου Υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Βασίλη Ρόκου

Στο Newsbomb και στην δημοσιογράφο Χρύσα Γρίβα έδωσε συνέντευξη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Ρόκος.

Ο κ. Ρόκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην τοπική κοινωνία δεν πρέπει να υπάρχουν μόνο κόμματα αλλά προτάσεις. Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να γίνει ο φάρος του πολιτισμού και της οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο στα πλαίσια της Ελλάδος αλλά παγκοσμίως.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα όπου επιδιώκουμε μία Περιφέρεια η οποία δε θα επιβιώνει μόνο από φόρους αλλά θα παράγει πλούτο που θα διανέμεται μέσω υπηρεσιών στους συμπολίτες μας. Δε νοείται να πληρώνουμε φόρους και να μην υπάρχει ανταποδοτικότητα, δηλαδή να μην υπάρχουν έργα και υποδομές στην ΠΚΜ».

Σχετικά με τις υποδομές ο κ. Ρόκος τόνισε ότι κάποιοι επισημαίνουν ότι η ΠΚΜ είναι πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων, ωστόσο δε βλέπουμε έργα και τα παραδείγματα δυστυχώς είναι πάρα πολλά. Αν π.χ. πάρει φωτιά το δάσος του Σέιχ-Σου δεν υπάρχει ΛΕΑ για να κινηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα.

«Έχω ζήσει και έχω περπατήσει πάνω από 55 χώρες λόγω της δουλειάς μου. Δεν προέρχομαι από ένα εκκολαπτήριο πολιτικών, είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει μεγαλώσει σε γυάλα αλλά είμαι άνθρωπος της κοινωνίας. Το μεσημέρι μπορεί να με δει κάποιος να ψωνίζω στο σούπερ μάρκετ, το βράδυ θα πάω και σε ένα μπαράκι.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τα «σκληροπυρηνικά» κομματικά και πολιτικά στερεότυπα και επιτέλους να ξεκινήσουμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κοινωνία μας, μέσω μία πραγματικής ανάπτυξης της οικονομίας.

Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει ούτε ένα ένσημο στη ζωή του, όταν δεν έχει βγει στο δρόμο να πολεμήσει, να παλέψει, όταν κάποιος δεν ξέρει τί σημαίνει να σταθεί σε μία ουρά στο ΙΚΑ, όταν δεν ξέρει τί σημαίνει να μπορέσεις να πληρώσεις τον προμηθευτή για μπορέσεις να λειτουργήσεις ως επαγγελματίας, τί να μας πει για διοίκηση.

Πλέον η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους της κοινωνίας και όχι πολιτικούς. Εμείς στη «ΣΥΝ-εργασία» δηλώνουμε τεχνοκράτες με κοινωνικό και πατριωτικό πρόσημο», υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Ρόκος.

Για τους πλειστηριασμούς

«Για να έχεις κοινωνικό πρόσημο θα πρέπει να έχεις ανάπτυξη του κράτους, εξωστρέφεια και παραγωγή πλούτου από την πλευρά της Περιφέρειας και όχι κατανάλωση του πλούτου που παράγει ο μικρομεσαίος. Αν δεν στηρίξεις τον μικρομεσαίο που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τότε πώς θα μπορέσει αυτό το κράτος να επιβιώσει?

Μετά τον Οκτώβριο ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Μιλώντας και με το πρόεδρο Δανειοληπτών Ελλάδος ήδη έχουμε στο πρόγραμμά μας πρόταση, με τα εκατοντάδες κενά κτήρια της Περιφέρειας- για τα οποία η Περιφέρεια πληρώνει ενοίκιο σε ιδιώτες- να αξιοποιηθούν για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν κάπου να μείνουν.

Οι περιφερειακές εκλογές αφορούν την καθημερινότητά μας, αφορούν τη ζωή μας. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι συμπολίτες μας».

Παρακολουθείστε την συνέντευξη στο ακόλουθο σύνδεσμο https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/2051254808545428

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.