Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Ημαθία επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Ρόκος.

Να σημειωθεί ότι Κέντρο φιλοξενεί ΑμεΑ, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς και στεγάζεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Ο επικεφαλής της ομάδας «ΣΥΝ-εργασία» κ. Ρόκος, συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ημαθίας κα Αθηνά Τζιούρτζια συναντήθηκε με  την πρόεδρο του συλλόγου κα Νόρα Σαρκατζή και τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Εμμανουήλ, όπου και ξεναγήθηκε στην δομή και στις νέες υπό κατασκευή κτηριακές εγκαταστάσεις.

Η κα Σαρκατζή ανέφερε για το κοινωνικό έργο που επιτελείτε στο Κέντρο «Τα Παιδιά της Άνοιξης»:

«Στη δομή μας φιλοξενούνται άτομα ΑμεΑ από όλο τον νομό Ημαθίας, τα οποία απασχολούνται σε 5 εργαστήρια, με σκοπό την επαγγελματική κατάρτιση τους, καθώς επίσης ασκούνται και σε συνήθειες της καθημερινής ζωής μέσω του εργαστηρίου Αυτόνομης Διαβίωσης. Πέρα από την εκπαίδευση, η δομή παρέχει υπηρεσίες όπως ψυχολογική υποστήριξη, ιατρική φροντίδα, λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία κα στους ωφελούμενους.

Αυτή τη στιγμή στην δομή φιλοξενούνται 50 συνάνθρωποί μας, ωστόσο τελειώνοντας η καινούργια δομή, θα ενταχθούν άλλοι 50 ωφελούμενοι με αναπηρία του νομού, που μερικά παιδιά αναγκάζονται να παραμείνουν στα σπίτια τους με ότι αυτό συνεπαγεται. Σε αυτό μας το όνειρο μας έχει βοηθήσει καταλυτικά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως και το  κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, όπως και πολλοί επιχειρηματίες και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Υπολείπονται ωστόσο 180.000 ευρώ για την αποπεράτωση του έργου λόγω των ανατιμήσεων. Πρόκειται συνολικά για ένα κτήριο των 980 τ.μ. που θα στεγάζει άτομα ΑμέΑ».

Ο κ. Ρόκος επισήμανε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον ομαδικό και προσωπικό αγώνα όλων των μελών του συλλόγου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» που στέκονται δίπλα στους ΑμεΑ συμπολίτες μας και στις οικογένειές τους. Οφείλουμε να γίνουμε αρωγοί και να σταθούμε δίπλα σε δομές που προσφέρουν κοινωνικό έργο και με αγάπη αγκαλιάζουν συνανθρώπους  μας που έχουν ανάγκη στήριξης και φροντίδας.»

 

«#Βάλε_το_αποτύπωμά_σου!»

« Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Νομού Ημαθίας και η καμπάνια #Βάλε_το_αποτύπωμά_σου! θέλουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με την ανάγκη ολοκλήρωσης της ανέγερσης και της λειτουργίας του νέου Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Βέροιας.

Το έργο της ανέγερσης έχει ολοκληρωθεί κατά το 80% και για την αποπεράτωση του απομένει το σημαντικό ποσό των 180.000€ . Αναζητούμε, λοιπόν,180 Χρυσούς Δωρητές που θα προσφέρουν από 1.000€ έκαστος και θα επιταχύνουν την  έγκαιρη και άρτια υλοποίηση του έργου αυτού.

(https://tapaidiatisanoixis.gr/vale-to-apotypoma-sou/)

 

Λίγα Λόγια το Κέντρο «Τα παιδιά της Άνοιξης»

Το έτος 1986 στο Ν. Ημαθίας λειτουργούσε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. Οι ανάγκες των παιδιών για διά βίου εκπαίδευση και κατάρτιση μετά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι ανησυχίες των γονέων για συνέχεια της φοίτησης σε άλλες δομές, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία του Κέντρου. Έτσι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (έτος ίδρυσης 1984), αποφάσισε την Ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, Απασχόλησης και Διημέρευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με την επωνυμία: «Τα Παιδιά της Άνοιξης» (έτος ίδρυσης 1987-1988).

Το πρόγραμμα του Κέντρου αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση, στην κοινωνικοποίηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων με στόχο την αυτονομία των εκπαιδευόμενων.

Στο Κέντρο λειτουργούν πέντε Εργαστήρια με στόχο την Επαγγελματική Κατάρτιση των εκπαιδευόμενων: Eργαστήριο Ανθοκομίας-Κηπευτικών, Eργαστήριο Λαϊκής Τέχνης, Eργαστήριο Κηροπλαστικής,Eργαστήριο κατασκευής Μπομπονιέρων, Eργαστήριο Μεταξοτυπίας.

Επιπλέον στις εγκαταστάσεις του Κέντρου λειτουργεί και το Eργαστήριο Αυτόνομης Διαβίωσης όπου οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους, ασκούνται σε συνήθειες της καθημερινής ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.