Τοποθέτηση Βασίλη Ρόκου για το θανατηφόρο τροχαίο στον δήμο Βόλβης, που στοίχισε τη ζωή σε μία νέα κοπέλα

Τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο θανάτου με τα περισσότερα ατυχήματα ανά χιλιόμετρο – Ανάγκη για ασφαλέστερους δρόμους

 

Η Κεντρική Μακεδονία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τραγική απώλεια χθες το μεσημέρι, καθώς ένα τροχαίο δυστύχημα στην επαρχιακή οδό Ε.Ο Ανοιξιάς – Στεφανινών του δήμου Βόλβης, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας νεαρής 23χρονης και τον τραυματισμό ενός άνδρα. Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι, ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες των αιτιών εξακριβώνονται από τις αρμόδιες αρχές.

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θα ήθελα πρωτίστως να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια της νεαρής κοπέλας αλλά και τη βαθιά μου θλίψη για το ατύχημα, που έρχεται να προστεθεί στην μακριά λίστα των θανατηφόρων τροχαίων στην ΠΚΜ.

Οι σκληρές συνέπειες αυτού του τροχαίου δείχνουν την επιτακτική ανάγκη για προληπτικά μέτρα και βελτιώσεις στην οδική ασφάλεια της περιοχής μας. Είναι αναγκαίο να επικεντρωθούμε σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών μας, προστατεύοντας τη ζωή και την ασφάλειά τους.

Οι οδοί της περιοχής μας πρέπει να είναι ασφαλείς για όλους τους οδηγούς και συνεπιβάτες, και πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να αποτρέψουμε τέτοια τραγικά συμβάντα. Είμαι αποφασισμένος να δράσω με συνέπεια και αποφασιστικότητα για να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια στην περιοχή μας.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο που πρέπει να επισημάνουμε, είναι ο μεγάλος αριθμός αφιερωματικών εκκλησιών λόγω τροχαίων εκατέρωθεν του συγκεκριμένου δρόμου. Κάθε 100 μέτρα βρίσκεται δυστυχώς και ένα εκκλησάκι, τα οποία υπογραμμίζουν την ελλιπή ασφάλεια του δρόμου. Αυτό απαιτεί από εμάς να εξετάσουμε την υποδομή του δρόμου, τη σήμανση και τις μέτρα ασφαλείας που είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών και να μειωθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους ειδικούς στον τομέα της οδικής ασφάλειας, θα εκπονήσουμε ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

1. Αναθεώρηση της οδομετρίας και των σημάνσεων στον εν λόγω δρόμο, προκειμένου να επισημανθούν με σαφήνεια οι εκκλησίες από τροχαίο και να προειδοποιηθούν οι οδηγοί για τον κίνδυνο.
2. Τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων στις Ε.Ο.

3. Αύξηση της ορατότητας με την τοποθέτηση επιπλέον φωτιστικών σωμάτων και σημάνσεων στον δρόμο, ιδίως στα σημεία που βρίσκονται τα εκκλησάκια.

4. Ενίσχυση των ελέγχων ταχύτητας και τήρησης των κανόνων κυκλοφορίας στην περιοχή, με τη συνεργασία της αστυνομίας και των κυβερνητικών φορέων.

5. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται κατά την οδήγηση σε αυτόν τον δρόμο, μέσω εκπαιδευτικών εκστρατειών και ενημερωτικών εκδηλώσεων. Καμπάνια για την σημαντικότητα της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ.

6. Συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τις εκκλησίες για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, όπως η τοποθέτηση περιφράξεων ή αναβαθμίσεις στις προσβάσεις των εκκλησιών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης με οχήματα.

Αυτά τα μέτρα αποτελούν μόνο ένα μέρος του συνολικού σχεδίου μας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Κεντρική Μακεδονία. Θα εργαστούμε επίσης για την αναβάθμιση της υποδομής των οδών, την ενθάρρυνση της χρήσης ασφαλών μέσων μετακίνησης και την προώθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια.

Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι προτεραιότητα για εμάς. Με την ενεργό συμμετοχή και την υποστήριξη της κοινότητας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον οδικής ασφάλειας και να προστατεύσουμε τις ζωές όλων των συμπολιτών μας. Ενθαρρύνω τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να προτείνουν ιδέες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης, δεσμεύομαι να εργαστώ ακούραστα για την αύξηση της οδικής ασφάλειας στην Κεντρική Μακεδονία. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι πολίτες μας θα μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

*Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.