Βασίλης Ρόκος - Αυτό είναι το έργο του "υπερκομματικού" κ. Τζιτζικώστα στην ΠΚΜ

Ακολουθεί άρθρο του ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «ΣΥΝ-εργασίας», κ. Βασίλη Ρόκου.

«Βρισκόμαστε στην εκπνοή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου και ο απερχόμενος περιφερειάρχης ΚΜ κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει να ψεύδεται προς τους πολίτες της ΠΚΜ, παρουσιάζοντας με αναλήθειες τα πεπραγμένα του έργου του και μοιράζοντας νέες υποσχέσεις. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει την… υπερκομματική του ταυτότητα, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας φέρει εδώ και χρόνια το κομματικό χρίσμα, για την μη υλοποίηση έργων.

Επαίρεται για δήθεν αύξηση του ΑΕΠ της ΠΚΜ κατά 9%, με πληθωριστικά στοιχεία, όταν το 2022 η Eurostat  μας κατατάσσει στην τελευταία θέση μαζί με τη Βουλγαρία, όταν υφίσταται βύθιση το ΑΕΠ κατά 65% και από 1η περιφέρεια γίναμε 8η, όταν από 92% του ΑΕΠ της ΕΕ πέσαμε στο 42%, με τα ίδια δεδομένα της χώρας, σύμφωνα με τις Eurostat, ΟΟΣΑ, ΕΛΣΤΑΤ. Ακόμη και το περιφερειακό χωροταξικό αναφέρει ότι δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης.

Επαίρεται για την πρωτιά της Κεντρικής Μακεδονίας στην απορρόφηση κονδυλίων  ΕΣΠΑ, όταν μέσα σε 2 θητείες δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα μεγάλο έργο και η περιβόητη «πρωτιά» αγγίζει μόλις το 1-2 τοις χιλίοις του ΑΕΠ.

Επαίρεται για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και τη δημιουργία 70.000 νέων θέσεων εργασίας, τη στιγμή που η ΠΚΜ στατιστικά κατέχει τις πρώτες θέσεις σε όλη τη χώρα σε μετανάστευση εκτός Ελλάδος και σε ποσοστά ανεργίας.

Επαίρεται για το μέλλον της ΔΕΘ, συγκαλύπτοντας τη συρρίκνωση και την εξαφάνιση του εκθεσιακού έργου της ΔΕΘ.

Επαίρεται για το μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπλασης του θαλάσσιου παραλιακού μετώπου, όταν το ίδιο το ΕΧΣ, αναφέρει στο άρθρο 60 ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση. Προωθεί την ερήμωση της δυτικής Θεσσαλονίκης και τη μετατροπή αυτής σε έναν ημίβουρκο με ποδηλατόδρομο.

Επαίρεται για την προώθηση του Πολιτισμού σε όλη την ΕΕ, όταν δεν έχει προνοήσει καν την τοποθέτηση διαφημιστικών ταμπελών για τα τουριστικά αξιοθέατα και τα αρχαιολογικά μνημεία στις πύλες εισόδου της ΠΚΜ, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, ΚΤΕΛ. Οι αρχαιολογικοί χώροι της ΠΚΜ παραμένουν αναξιοποίητοι και όσο για τον Τύμβο Καστά, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του κ. Τζιτζικώστα για επιτάχυνση των εργασιών, η τουριστική επισκεψιμότητά του έχει μετατεθεί κατά προσέγγιση στο 2027.

Επαίρεται για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού, με έργα βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία, όταν π.χ. στον Κορινό τρέχει λασπόνερο από τις βρύσες, όταν στον νομό Πιερίας και στον νομό Χαλκιδικής οι βιολογικοί υπολειτουργούν με τα ακατέργαστα βοθρολύματα να καταλήγουν σε θάλασσες και ποτάμια. Για να μην αναφερθούμε στον βιολογικό της Θεσσαλονίκης…

Επαίρεται για την προσέγγιση μεγάλων επενδύσεων, όταν π.χ. την ίδια στιγμή διώχνει  επενδύσεις 500 εκατ.€ από τη δυτική Θεσσαλονίκη για παράνομους λόγους, μέσω των περιορισμών χρήσεων γης μόνο δυτικά – μόνο στη Θεσσαλονίκη, όχι στην Αθήνα ή την ΕΕ. Εκτός κι αν για τον απερχόμενο περιφερειάρχη, μεγάλη επένδυση θεωρείται η περίπτωση της Pfizer…

Επαίρεται για τις εκβιαστικές απειλές μετεγκαταστάσεων 3-4.000 παραγωγικών επιχειρήσεων σε όλη την περιφέρεια. O απερχόμενος περιφερειάρχης συγκαλύπτει συνειδητά την εφαρμογή αθέμιτα νομικών 2 μέτρων και 2 σταθμών μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθηνών ή και ΕΕ. Μεταφέρει πλούτο από τη Μακεδονία στην Αθήνα.

Επαίρεται για το οδικό δίκτυο της ΠΚΜ, όταν ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει Λ.Ε.Α και δίνεται προτεραιότητα για το Fly Over, όταν στο Κιλκίς ο δρόμος-καρμανιόλα, συνεχίζει να αποτελεί θανάσιμη παγίδα για τους πολίτες , όταν  το μποτιλιάρισμα στη Χαλκιδική  με τις ουρές χιλιομέτρων κάθε καλοκαίρι,  εξακολουθεί να δοκιμάζει την υπομονή των πολιτών παρά τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο στο πρώτο ‘’πόδι’’. Να μην αναφερθούμε και στην  εικόνα που παρουσιάζει στα θεμέλιά της η γέφυρα της Νέας Ποτίδαιας.

Επαίρεται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ΠΚΜ, με την Κερκίνη, τον Πέλεκα, την Ολυμπιάδα, τη Θεσσαλονίκη να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση εκδήλωσης ενός ακραίου καιρικού φαινομένου. Την ίδια ώρα, μιλάμε για επιφανειακές εργασίες στα όποια αντιπλημμυρικά έργα έχουν γίνει.

Επαίρεται για το περιβαλλοντικό του έργο, όταν καλούμαστε στα δικαστήρια της ΕΕ για τα επικίνδυνα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Μακρύς λοιπόν ο κατάλογος με τις αναλήθειες του κ. Τζιτζικώστα με συνέπεια την παρατεταμένη φτωχοποίηση και τον διάχυτο θυμό της κοινωνίας σε όλη την ΠΚΜ.  Οι αναλήθειες όμως συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, ακόμα και ως προς την κομματική του ταυτότητα.

Για καθαρά προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, ο απερχόμενος περιφερειάρχης διατυμπανίζει την «υπερκομματική» του ταυτότητα, τονίζοντας μάλιστα ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωράνε τα κόμματα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ. Τζιτζικώστας, έχει υιοθετήσει τις τοποθετήσεις που εξέφρασε πρώτη η «ΣΥΝ-εργασία» για τον ρόλο των πολιτικών κομμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μόνο που εμείς έχουμε αποδείξεις για τα πιστεύω μας, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας επιμένει να εμπαίζει τους πολίτες της ΠΚΜ, προβάλλοντας τον εαυτό του και την παράταξή του ως …ακομμάτιστους.

 Ακόμη πιο παράδοξο είναι το γεγονός ότι κατά τις τελευταίες του δημόσιες και τηλεοπτικές εμφανίσεις, ο κ. Τζιτζικώστας επιρρίπτει τις δικές του ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ, από την οποία υποστηρίζεται εδώ και χρόνια στις εκλογές !

Μιας και ο απερχόμενος περιφερειάρχης δεν έχει το σθένος να μιλήσει με αλήθειες για τα πεπραγμένα του έργου του εδώ και μία δεκαετία, ας διευκρινίσει στους πολίτες της ΠΚΜ αν είναι σε θέση να διεκδικήσει τα αυτονόητα από την κεντρική διοίκηση, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και για την ουσιαστική ανάπτυξη της ΠΚΜ.

Διαφορετικά οφείλει να ανακαλέσει τις κατηγορίες του προς την κυβέρνηση της ΝΔ και αναλάβει τις ευθύνες του για όλα τα μη πεπραγμένα της θητείας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.