Βασίλης Ρόκος – Δήλωση για την επέτειο της 26ης Οκτωβρίου

«Η 26η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα διπλής εορτής και χαράς για όλους τους Θεσσαλονικείς, καθώς τιμούμε την ιερή μνήμη του Αγίου Δημητρίου, προστάτη και πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωση της πόλης μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Το διπλό αυτό συγκυριακό στοιχείο που συνδυάζει τα ιστορικά γεγονότα με το Θείο, αποτελεί σημαντική σελίδα της λαμπρής Ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Στις 26ης Οκτωβρίου του 1912 και ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό στρατό «ὣς τὴν συνομολόγησιν τῆς εἰρήνης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο τρία (3) της συμφωνίας.

Σήμερα στην 111η επέτειο από την παράδοση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας στους Έλληνες, τιμούμε ελεύθεροι, τους ιστορικούς αγώνες του λαού μας για την ελευθερία, την ειρήνη και τις αξίες της δημοκρατίας που αποτελούν χρυσή παρακαταθήκη για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.

Σε μία χρονική στιγμή όπου η παγκόσμια ειρήνη απειλείται, οι αξίες που συνοδεύουν τους αγώνες των Ελλήνων μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμησίν, προκειμένου να  διασφαλιστεί η σταθερότητα.  

Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της Ελλάδας.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους Θεσσαλονικείς.

Εύχομαι χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες για την ονομαστική τους γιορτή.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Ρόκος – Επικεφαλής της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This field is required.

This field is required.